De cliŽnt


Wie kan dialyseren in Dialysekliniek Noord?
Omdat Dialysekliniek Noord geen ziekenhuis is en er niet altijd een arts aanwezig is, zijn er criteria opgesteld waaraan de patiŽnt moet voldoen om bij Dialysekliniek Noord te kunnen dialyseren. Hieronder staan deze criteria beschreven.
  • De cliŽnt heeft een goede toegang tot de bloedbaan.
    Dit is een goed functionerende shunt of een goed lopende katheter.

  • De cliŽnt heeft stabiele dialyses. Dit is een dialysebehandeling waarbij er van tevoren niet verwacht wordt dat er complicaties bij de patiŽnt optreden. De patiŽnt moet in staat zijn aan te geven wanneer hij/zij zich minder goed gaat voelen.

  • De cliŽnt is grotendeels ADL-zelfstandig. De cliŽnt kan zelfstandig de jas ophangen, zich wegen en in de stoel plaatsnemen. Als de cliŽnt in een rolstoel zit moet hij/zij zelfstandig (of met ondersteuning van ťťn verpleegkundige) de transfer naar de stoel kunnen maken.

  • De cliŽnt heeft in principe een stabiele geestelijke toestand. (Met hierbij als kanttekening dat een minder stabiele cliŽnt soms juist beter tot zijn recht komt in een kleine setting.)

  • De cliŽnt kan zichzelf redden na het afsluiten.
CliŽnten die voor vakantiedialyse naar Dialysekliniek Noord komen zullen aan dezelfde criteria moeten voldoen.    
   
   De individuele situatie van de cliŽnt
Als een cliŽnt die in Dialysekliniek Noord dialyseert in lichamelijke en/of geestelijke conditie achteruit gaat, wordt er in overleg tussen arts en verpleegkundigen besloten of het wenselijk is dat de cliŽnt (tijdelijk) over gaat naar het dialysecentrum van het Scheper Ziekenhuis in Emmen voor verdere dialysebehandeling. Hierbij wordt gekeken naar de individuele cliŽnt en situatie.


Get the Flash Player to see this player.